Interview met David Joseph

Dit is David Joseph. Hij is acht jaar oud en zit in klas één van de basisschool. Er zitten vier andere jongens van Sarakasi bij hem in de klas. Hij kwam voor het interview het klaslokaal binnen met een creatie van Legoblokjes in zijn handen. Hij had zojuist met de Lego gespeeld en een hele bijzondere auto gebouwd, met openstaande klep.
David vindt het leuk om naar Sarakasi te komen. Hij houdt van schrijven en fietsen. Ook vindt hij het leuk om hier te spelen. Spellen als trefbal, tikkertje en verstoppertje bevallen hem goed. Daarnaast houdt hij ervan om dingen te bouwen met de Lego of met de blokken die we hier op Sarakasi hebben. Hij vindt het fijn om ‘s morgens liedjes te zingen. Vooral het lied ‘I love you Jesus forever’ vindt hij leuk. Dit liedje is voor een deel in het Engels en voor een deel in het Swahili.
Hij vindt het leuk om naar school te gaan. Zijn lievelingsvak is wetenschap. Bij dit vak leert hij over levende dingen, dat vindt hij heel interessant. Maar naast wetenschap vindt hij alle andere vakken eigenlijk ook heel leuk. Op Sarakasi vindt hij de wiskundeles het leukst.
Zijn lievelingskleur is blauw. Geel, zwart en groen vindt hij ook mooi. Zijn lievelingseten is pilau, dit is bruine rijst. Zijn favoriete fruit is ananas. Zijn lievelingsdier is een olifant. Woorden die zijn karakter omschrijven zijn rustig, vriendelijk, stil en slim.
Hij woont thuis bij zijn ouders en heeft één jonger broertje, één oudere broer en één oudere zus. Zijn zus zit in klas drie van de basisschool en zijn broers blijven thuis.
Hij vond het heel leuk om een paar weken geleden met Sarakasi te gaan zwemmen. We gingen op zaterdag met alle basisschoolkinderen in vijf bajaji naar Fanaka Lodge. Daar hebben ze een ondiep en een diep bad. De kinderen kregen allemaal zwembandjes om en speelden in het kleine bad. Daarnaast mocht iedereen die wilde om de beurt in het diepe bad. Dit vond David erg spannend. Het was voor hem het hoogtepunt van de dag.

Wilt u meer weten over David of wilt u hem financieel steunen tijdens zijn schoolperiode, neem dan contact met ons op!