Persbericht

pensioen
Nu de overheid steeds meer maatregelen neemt om langer door te werken komt Stichting Twiga met een oproep om er nog een aantal jaren aan vast te plakken. Twiga is de zoektocht gestart naar een gepensioneerd duo om hun educatie project in Mto wa Mbu, Tanzania, te runnen.

Het project Sarakasi ya Vijana maakt kwaliteitsonderwijs mogelijk voor kinderen van 3 tot 28 jaar met als doel de vicieuze cirkel van armoede en geweld in het leven van deze kinderen te doorbreken. Niet enkel via klassiek onderwijs, maar ook onderwijs en begeleiding in het kader van algemene maatschappelijke vorming, zoals beroepsoriëntatie, themaworkshops en excursies. Zo ondersteunen ze de kinderen naar een sociaaleconomisch zelfstandige positie. Maar voor niets gaat de zon op: een belangrijk principe in hun werkwijze is ‘niets is gratis’. “Weggeven stimuleert niet, verdienen wel. Als je iets met je eigen geld koopt, waardeer je het vaak meer, dan wanneer je het gratis in je schoot geworpen krijgt“, legt oprichtster Machteld Speets uit. “Daarnaast ligt de intrinsieke motivatie bij onszelf. Ik noem het wijs egoïsme”, zegt de 65-jarige vrijwilliger Cees van Denzen. “We zetten ons vanuit onze eigen achtergrond en interesses in voor het project, omdat we het leuk vinden om daar mee bezig te zijn en in te ontwikkelen. Daarnaast is het mooi meegenomen dat we een paar dansende druppels op de gloeiende plaat mogen zijn! Ik ben blij dat ik dat al 5 jaar mag doen!”

Het project is gelegen in het noorden van Tanzania direct naast het Lake Manyara wildpark en de Great Rift Valley. Het bedrijvige dorp Mto wa Mbu leeft, is groen en met 120 stammen rijk aan culturele diversiteit.
Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar deze kans om een leven in Tanzania te ervaren, terwijl u ook nog een nuttige bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van een ander? Lees dan meer op www.stichting-twiga.nl/pensioen voor meer informatie over de functie of neemt direct contact op via info@stichting-twiga.nl. Reageren kan tot 9 augustus 2013.